Primera App amb Appinventor

Avuí explicant a classe com crear una senzilla aplicación per a Android utilitzant Appinventor.2014-10-02 08.37.47

L’evolució natural després d’haver estat iniciant-nos a la programació amb Scratch és continuar amb Appinventor.

En aquest cas el resultat és un arxiu APK que podem instal·lar en qualsevol dispositiu Android (mòbils, etc.).

Hem realitzat el procés complet:

  • Crear les nostres pròpies il·lustracions (usant Inkscape).
  • Usar Appinventor per programar el funcionament
    • Incloure els objectes: imatges, sensor d’orientació
    • Programar el funcionament: ubicació centrada de les imatges en pantalla i programar l’event de canvi en el sensor d’orientació.
    • Depurar errors: problemes de cal·libració del sensor i fallades de programació (XD)
  • Publicar l’aplicació al PlayStore.
  • Manteniment: de moment encara no l’hem fet però ja hi ha coses pensades per afegir (cal·librar será la primera cosa). Es tindran en compte els comentaris per fer modificacions.

I el resultat el podeu descarregar, instal·lar i criticar i tot això sense pagar:

Get it on Google Play

Primera app per a Android en Gideros (2a part)

En l’anterior publicació vos deixava l’arxiu apk per que poguéreu provar que tal funcionava el joc de fer el màxim nombre de clics en 10 segons.

MaxClicks

 

El següent pas ha sigut retocar un poc la imatge del joc, gràcies a Javier Torres per les imatges del botó i el consell de utilitzar fons blanc i lletres negres. Com de disseny ell en sap, li he fet cas.

Obsessive Clicker

I l’objectiu d’aquesta miniaplicació era fer la meua primera publicació al Google Play. Així que li he posat nom a l’aplicació “Obsessive Clicker” i ja la està disponible a Google Play Store.

Obsessive Clicker Imatge destacada

Si teniu crítiques… per privat seran molt ben acceptades i en la mesura del possible incorporades al joc. Les públiques no seran tingudes en compte.

 

Primera app per a Android en Gideros

Screenshot_2014-08-06-23-45-05He estat fent proves i trastejant amb Gideros un entorn senzill de desenvolupament per a Android.

La primera aplicació (molt senzilla) que he fet consisteix en fer el màxim número de clicks en 10 segons. Quants en sereu capaços de fer?

Ací la deixe únicament per a proves. (He retirat l’APK, disponible al Google Play Store)

Gideros és un entorn molt econòmic 149$ la versió Indie, però també permet usar la versió gratuïta on es mostrarà un Splash Screen inicial durant 5 segons.

Una altra cosa que em va fer provar-lo, la sensació de programació senzilla.

El llenguatge que s’utilitza és LUA, cosa que m’ha suposat algunes dificultats en àmbits de variables, orientació a objectes i la sintaxi (trobe a faltar els ; i Java)

El que no m’agrada és l’entorn de programació, per falta de control d’errors mentre s’escriu, un poc de falta d’ajuda i la depuració i errors de vegades massa genèrics.

Hi ha complements que ajuden a la programació sobretot per veure el resultat del que s’està teclejant en el moment però no els he provat encara.

En definitiva encara estic provant per veure si compre la llicència.